Nyheter

Här publicerar vi nyheter, kul fakta mm. Sådant du vill veta alltså, men som kanske inte platsar någon annanstans på hemsidan. Nya artiklar hittar du högst upp på sidan och om du scrollar ner en bit hittar du gamla godbitar.

Ny säsong
hösten17

Varmt välkomna till en ny säsong med Gislaveds Symfoniorkester, Musikcaféserien och många gästartister! Lördag 9 september släpper vi biljetterna till höstens alla produktioner i Konsertserien – Här är mitt liv med Iréne Theorin, Simply British med Bröderna Rongedal och Musik i julbrådskan med Gislaveds Kammarkör. Biljetterna beställer du via vår hemsida. Önskar du boka handikapplatser gör du det på telefon 076-161 41 56.

Länkar till biljettförsäljningen finns under respektive konsert i konsertprogrammet.

Biljetter till konserter i Musikcaféserien säljs i entrén 30 min före utsatt konserttid. Vid frågor kontakta Musikskolans expedition på tel. 0371-812 93.

Biljettsläpp
varen2017

Nu finns biljetterna till nyårskonserterna 2017 och vårens alla konserter i Konsertserien till försäljning. Biljetterna beställer du via vår hemsida. Önskar du boka handikapplatser gör du det på telefon 076-161 41 56.

Länkar till biljettförsäljningen finns under respektive konsert i konsertprogrammet.

Biljetter till konserter i Musikcaféserien bokar du i Musikskolans expedition eller på telefon 0371-812 93.

 

Biljettsläpp
Alla konserter2

Biljetter till höstens alla produktioner i Konsertserien – Klassiska favoriter, Schlagerfest och Musik i julbrådskan – finns nu ute till försäljning. Boka dina biljetter redan nu och var säker på att få plats. Länkar till biljettförsäljningen finns under respektive konsert i konsertprogrammet.

Abonnemang och handikapplatser bokas på telefonnummer  076-161 41 56.

Vi vill också förtydliga att Sara Löfgren tyvärr lämnat återbud till konserten Schlagerfest.

Välkommen till en ny säsong

Nu släpper vi programmet för säsongen 2016-2017. Det är som vanligt ett blandat program med godbitar ur många genrer, musikstilar och från olika delar av världen. Först ut i Musikcaféserien är Stefan & Kim som med sin scenshow underhåller med humor och alltifrån opera till hårdrock i en ”supermusikalisk totalupplevelse”. I Konsertserien öppnar Gislaveds Symfoniorkester och Sara Trobäck Hesselink, violin, upp med Mendelsohns omtyckta violinkonsert och Dvoraks symfoni nr. 8. Höstens populär-konsert bjuder på schlagertema med några av schlagervärldens mest rutinerade sångare och sångerskor.

Hela programmet hittar du här. 

Missade du konserten
15

”Ulla Skoog har huvudet på skaft och en räv bakom varje öra. Och med så duktiga musiker därtill så är det är klart att det blir lyckat, sa Bertil Brodén från Gislaveds Symfoniorkester när han välkomnade gästerna i foajén.”

Så skriver Värnamo Nyheter i inledningen till en artikel om årets nyårskonserter. Och visst blev det lyckat! Vill du läsa mer om konserten hittar du hela artikeln här. Vill du se bilder från konserten hittar du dem i vårt bildgalleri.

Det blir bara roligare och roligare.

Jag spelar i Symfoniorkestern och har varit med på en konsert tidigare då vi spelade  pop & rock. Det var så roligt, en mycket livlig och glädjefull konsert. Denna gången är det symfoni n1 av Sibelius & Weber fagott konsert, en aning svårare men minst lika roligt .

Repetitionerna till dessa konserterna är verkligen ett kapitel för sig ,det må vara roligt att sitta på scenen och se alla människor i publiken. Men att sitta på scenen och öva definitivt lika roligt det .

Jag är inte så gammal men att spela blir roligare och roligare för varje år , jag kan spela svårare stycken. Utmana mig själv mer, och vara med i svårare evenemang. Spela är verkligen en drivkraft i livet , man strävar efter att alltid bli bättre. För  när det gäller spelning kan man alltid utvecklas och upptäcka nya grejer som kan förbättras , men även nya talanger  i sitt spelande som kommer fram lite då och då. Nyckeln till allt detta är bara att öva , övning ger färdighet som man brukar säga 😉

Med vänliga hälsningar Adina 16 år

Har du sett??
eyes

Ser du?? Nähe. Titta igen då! Ser du nu?? Inte? Nej vi vet, det ser inte ut att vara så stor skillnad. Men vi har faktiskt uppdaterat vår hemsida och faktum är att sidan har fått flera nya finesser. En av dem är sidan du just nu befinner dig på. Arkivet, nyhetssidan eller bloggen – kalla den vad du vill, men här hjälps vi orkestermedlemmar åt att skriva om det som händer. Förhoppningsvis är vi många som vill dela med oss av våra spelupplevelser. Så välkommen att läsa och kommentera! :)

Har du synpunkter på sidan är det mig du ska kontakta. Du når mig enklast på hanna.bogren@gislavedssymfoniorkester.se.

Kommande konsert
Jojje Wadenius 4 nt

Wadenius & Simonsson

Jojje Wadenius rör sig i landskapet mellan jazz och rock. Tillsammans med pianisten Lennart Simonsson bjuder han på musik ur Jojjes barnviserepertoar blandat med stillsamma vackra psalmer och äventyrlig improvisation.

Lör 3 mars kl. 16.00
Gislesalen Musikskolan Gislaved

Nyhetsbrev


Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var säker på att aldrig missa några nyheter.