Från nya världen

Gislaveds Symfoniorkester
Ann-Christine Larsson sopran
Joachim Gustafsson dirigent

Efter förra årets fantastiska samarbete hälsar vi Joachim Gustafsson välkommen tillbaka som dirigent. Den första abonnemangskonserten blir en operaexposé med den svenska internationella sopranen Ann-Christine Larsson. Orkestern bjuder oss även på Dvoráks ”Från Nya Världen”.

Om Ann-Christine Larsson

Sommaren 1993 blev hon inbjuden av Gian-Carlo Menotti och Steven Mecurio att sjunga Ann Trulove i Rucklarens väg vid Festival dei Due Mondi i Spoleto, Italien. Därpå följde engagemang bl a vid Norrlandsoperan i titelrollen i Poppeas kröning och i Peter Grimes vid Monnaieoperan i Bryssel. 1995-97 sjöng hon på Folkoperan i Stockholm, rollerna Desdemona i Otello, Donna Anna i Don Giovanni och Micaëla i Carmen. 1997-2002 sjöng hon vid operahuset i Bonn lyriska sopranpartier såsom Micaëla i Carmen, Ilia i Idomeneo, Xenia i Boris Godunov, Nannetta i Falstaff, Merab i Saul, Marzelline i Fidelio, Susanna i Figaros bröllop, Musetta i La Bohème, Ännchen i Friskytten, Gretel i Hänsel und Gretel, Woglinde i Valkyrian med flera.

Bland hennes senaste uppdrag kan nämnas Donna Anna i Köpenhamn och nypremiären av Händels oratorium Saul i Bonn. På Göteborgsoperan har hon sjungit Donna Anna i Don Giovanni.