Sinfoniettans salongsorkester

Konserten är inställd på grund av rådande omständigheter!

Upplev en musikalisk skatt som rör sig i landet mellan klassisk musik och populärmusik. Med Jönköpings Sinfoniettas Salongsorkester under ledning av Per Otto Johansson.

Salongsmusik som genre hade sin glansperiod under senare delen av 1800-talet och början på 1900-talet. Då spelades den ofta för allmänheten via restauranger och radio men genren har anor tillbaka till romantiken, en tid när den framfördes vid littera och konstnärliga salonger för en intim publik.

Om Per Otto Johansson

Per Otto Johansson, dirigent. Utbildad vid Malmö musikhögskola och Kungliga danska musikhögskolan. Känd för Gislavedspubliken för ett flertal samarbeten med symfoniorkestern och för världen för sin medverkan som dirigent i ett femtiotal operaproduktioner. Hans kännetecken är en sömlös kommunikation mellan orkesterdike och scen och en naturlig insikt för det teatrala.

Han har arbetet vid konserthus som Kungliga danska operan, Den Jyske Opera, Kungliga Operan i Stockholm, Concertgebouw i Amsterdam och med orkestrar som Copenhagen Phil, Göteborgs symfoniorkester, symfoniorkestrarna i Stavanger såväl som Norrköping, och de båda orkestrarna North Netherlands Symphony Orchestra och South Netherlands Philharmonic Orchestra. Han arbetar regelbundet med också hollänska Het Gelders Orkest i Arnhem.