Konsertprogram

header-konsertprogram
 • sebastianringchamberband-barafoto

  Sebastian Ring Chamber band

  Möt slagverksartisten Sebastian Ring och hans musiker i ett äventyr där klassiska toner flyter ihop med pop. Resan går vidare mot en outforskad värld och äventyret har bara börjat...

 • Jojje Wadenius 4 nt

  Wadenius & Simonsson

  Jojje Wadenius rör sig i landskapet mellan jazz och rock. Tillsammans med pianisten Lennart Simonsson bjuder han på musik ur Jojjes barnviserepertoar blandat med stillsamma vackra psalmer och äventyrlig improvisation.

 • Vindla S Q_foto Karl-Johan Hjertstrom

  Vindla String Quartet

  Vindla String Quartet bjuder på en repertoar utöver det vanliga. Under namnet Vindlas Speldosa plockar Vindla russinen ur kakan och bjuder på crème de la crème ur en rik repertoar från klassiskt till pop.

 • Beata Söderberg

  Beata Söderberg tangokvartett

  Beata är cellisten som förälskade sig i den argentinska tangon på en klubb i New York. Med sig på turné i Musikcaféserien har hon två argentinska tangogiganter samt Sveriges egen stjärnbandoneonist.

 • Melodikryss - foto johanna-vogt

  Melodikryss

  I mer än 50 år har Sveriges Radios lyssnare kunnat lösa Melodikrysset vid sina radioapparater. I säsongens sista konsert kombinerar Gislaveds Symfoniorkester programmet med ett melodikryss.

Konsertserien

EN SERIE FÖR ALLA
Ett brett utbud och hög kvalité genomsyrar serien som produceras av den egna orkestern. Gislaveds Symfoniorkester finns på plats vid fem tillfällen under säsongen för att bjuda på verk i både klassisk stil och modern tappning. Med Konsertserien vill vi, för vår publik, visa en bred och blandad repertoar där alla kan hitta något att tycka om vare sig du vill höra klassiska pärlor, moderna melodier eller låtarna vi minns.

Musikcaféserien

UNGA OCH LOVANDE MÖTER RUTINERADE KLASSIKER
Med den populära och allsidiga Musikcaféserien lockar vi hit artister och musiker från stora delar av världen. Även unga och kanske ännu inte så kända musiker och ensembler får ta plats på scen.

I pausen bjuds det på någon form av tilltugg.

Produktionen sker i samarbete med Smålands Musik & Teater och Gislaveds Kommun.